Publicaties

Beëindiging arbeidsovereenkomst met zwangere werkneemster tijdens proeftijd

Arbeidsrecht (overheid)
Geschreven door: mr. Marije Joosse Sluiten werkgever en werknemer een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd die langer dan zes maanden duurt, of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, dan kan er in…

Uitspraak Hoge Raad: reken structurele overuren mee in het vakantieloon

Arbeidsrecht (overheid)
Geschreven door: mr. Helin Cardakli De Hoge Raad heeft een belangrijke uitspraak gedaan over de vraag of een werkgever de overwerkvergoedingen, die werknemers regelmatig ontvangen, mee moet rekenen in het…

Hoge Raad: dynamisch incorporatiebeding bij overgang van onderneming gaat mee over

Arbeidsrecht (overheid)
Geschreven door: mr. Liselotte Straathof Bij een overgang van onderneming gaan de rechten en plichten die op het moment van overgang voortvloeien uit de arbeidsovereenkomst kortgezegd over van de ‘oude’…

Het afboeken van vakantiedagen van een zieke werknemer

Arbeidsrecht (overheid)
Geschreven door: mr. Sydney Hertog De meivakantie komt er weer aan. Een goed moment om nog eens uitgebreider terug te blikken op de uitspraak die de Hoge Raad eind 2023…

Opleidingen en studiekostenbedingen: een nieuwe uitspraak van de kantonrechter!

Arbeidsrecht (overheid)
Geschreven door: mr. Marije Joosse Op grond van art. 7:611a lid 2 BW moeten werkgevers sinds 1 augustus 2022 verplichte scholing kosteloos aanbieden. Studiekostenbedingen voor verplichte scholing zijn sindsdien nietig…

Het einde van de loonkloof tussen mannen en vrouwen in zicht?

Ambtenarenrecht
Arbeidsrecht (overheid)
Geschreven door: mr. Violette Moons Het is regelmatig in het nieuws: de loonkloof tussen mannen en vrouwen en dat deze maar niet kleiner lijkt te worden. Dit terwijl in de…

Kabinet zet met plan voor arbeidsmarkt in op zekerheid én wendbaarheid

Arbeidsrecht (overheid)
Geschreven door: mr. Liselotte Straathof Op 3 april 2023 verscheen een Kamerbrief van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waarin zij een pakket regels presenteert dat ervoor moet zorgen…

De aanzegplicht: alleen zeggen is niet voldoende

Arbeidsrecht (overheid)
Geschreven door: mr. Tessa Jaspers De werkgever moet een werknemer met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd uiterlijk één maand voor het einde daarvan laten weten of hij de arbeidsovereenkomst van…

Eenzijdige afschaffing jubileumregeling, kan dat zomaar? 

Arbeidsrecht (overheid)
Geschreven door: mr. Marjelle Smit Een extraatje voor de trouwe dienst. Uit de arbeidsvoorwaardenregeling volgt dat de werknemer bij zowel een 25- als een 40-jarig dienstverband een jubileumuitkering ontvangt die…

De zomervakantie staat weer voor de deur: wat betekent dit binnen het arbeidsrecht? 

Arbeidsrecht (overheid)
Geschreven door: mr. L isa van Roekel De zomer is gestart en daarmee de vakantieperiode. Vrijwel heel Europa kleurt weer groen op de kaart en de meeste coronaregels zijn van…

Ontvang onze publicaties