Geschreven door: mr. Marije Joosse Sluiten werkgever en werknemer een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd die langer dan zes maanden duurt, of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, dan kan er in…
Geschreven door: mr. Helin Cardakli De Hoge Raad heeft een belangrijke uitspraak gedaan over de vraag of een werkgever de overwerkvergoedingen, die werknemers regelmatig ontvangen, mee moet rekenen in het…
Geschreven door: mr. Liselotte Straathof Bij een overgang van onderneming gaan de rechten en plichten die op het moment van overgang voortvloeien uit de arbeidsovereenkomst kortgezegd over van de ‘oude’…
Geschreven door: mr. Sydney Hertog De meivakantie komt er weer aan. Een goed moment om nog eens uitgebreider terug te blikken op de uitspraak die de Hoge Raad eind 2023…
Geschreven door: mr. Marije Joosse Op grond van art. 7:611a lid 2 BW moeten werkgevers sinds 1 augustus 2022 verplichte scholing kosteloos aanbieden. Studiekostenbedingen voor verplichte scholing zijn sindsdien nietig…
Geschreven door: mr. Violette Moons Het is regelmatig in het nieuws: de loonkloof tussen mannen en vrouwen en dat deze maar niet kleiner lijkt te worden. Dit terwijl in de…
Geschreven door: mr. Liselotte Straathof Op 3 april 2023 verscheen een Kamerbrief van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waarin zij een pakket regels presenteert dat ervoor moet zorgen…
Geschreven door: mr. Tessa Jaspers De werkgever moet een werknemer met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd uiterlijk één maand voor het einde daarvan laten weten of hij de arbeidsovereenkomst van…
Geschreven door: mr. Marjelle Smit Een extraatje voor de trouwe dienst. Uit de arbeidsvoorwaardenregeling volgt dat de werknemer bij zowel een 25- als een 40-jarig dienstverband een jubileumuitkering ontvangt die…
Geschreven door: mr. L isa van Roekel De zomer is gestart en daarmee de vakantieperiode. Vrijwel heel Europa kleurt weer groen op de kaart en de meeste coronaregels zijn van…