Geschreven door: mr. Sydney Hertog Op 30 september 2024 heeft Advocaat-Generaal De Bock advies uitgebracht naar aanleiding van prejudiciële vragen die het hof Amsterdam aan de Hoge Raad heeft gesteld…
Geschreven door: mr. Marije Joosse Sluiten werkgever en werknemer een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd die langer dan zes maanden duurt, of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, dan kan er in…
Geschreven door: mr. Helin Cardakli De Hoge Raad heeft een belangrijke uitspraak gedaan over de vraag of een werkgever de overwerkvergoedingen, die werknemers regelmatig ontvangen, mee moet rekenen in het…
Geschreven door: mr. Liselotte Straathof Bij een overgang van onderneming gaan de rechten en plichten die op het moment van overgang voortvloeien uit de arbeidsovereenkomst kortgezegd over van de ‘oude’…
Geschreven door: mr. Violette Moons De eigenrisicodrager voor de Werkloosheidswet (hierna: WW) of Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (hierna: Wet WIA) is verantwoordelijk voor de re-integratie van de oud-werknemer…
Geschreven door: mr. Liselotte Straathof Dat voor ambtenaren ook in het civiele arbeidsrecht een hogere maatstaf van integriteit geldt, volgt duidelijk uit de jurisprudentie. Zij zijn op grond van de…
Geschreven door: mr. Sydney Hertog De meivakantie komt er weer aan. Een goed moment om nog eens uitgebreider terug te blikken op de uitspraak die de Hoge Raad eind 2023…
Geschreven door: mr. Marije Joosse Op grond van art. 7:611a lid 2 BW moeten werkgevers sinds 1 augustus 2022 verplichte scholing kosteloos aanbieden. Studiekostenbedingen voor verplichte scholing zijn sindsdien nietig…
Geschreven door: mr. Liselotte Straathof Een werknemer schrijft een boek over ervaringen die zij op het werk heeft opgedaan. Er ontstaat daarover onrust binnen het team. Kan de werknemer ontslagen…
Geschreven door: mr. Gina Geurtsen Als (overheids)werkgever is het van belang dat je kunt vertrouwen op je werknemers. Het kan echter voorkomen dat één van jouw werknemers herhaaldelijk te laat…